استاد حوزه علمیه گفت: آیت‌الله جوادی‌آملی با تمام علوم و اندوخته‌های خویش به خدمت قرآن رفت و آن را با زبان علم به جامعه جهانی معرفی کرد.

به گزارش روراستی، حجت‌الاسلام مرتضی جوادی‌آملی امروز در همایش ملی بررسی آرا و اندیشه‌های تفسیری آیت‌الله جوادی‌آملی اظهار داشت: حیات مراتبی دارد و عالی‌ترین نوع حیات، حیات قرآنی است خداوند فراتر از عقل بشری انسان را به عقل وحیانی مجهز کرد و برای او حیاتی آورده که به حیات طیبه شناخته می‌شود.

فرزند آیت‌الله جوادی‌آملی ادامه داد: این حیات هرگز به اندیشه بشر نخواهد آمد، حیات را به علم به همراه قدرت تعبیر کردند هرچه علم افزونتر باشد حیات کامل‌تر است و چون قرآن حامل علم الهی به بشر مسیر حیات زندگی را می‌آموزد، قطعا برترین نوع حیات است.

جوادی‌آملی تصریح کرد: حیات قرآنی به برکت تفسیر تسنیم در کشورمان ایجاد شده است، از آغازین روزهای پس از انقلاب نام مبارک تفسیر موضوعی قرآن از صدا و سیما فضای کشورمان را آشنا کرد.

وی بیان کرد: با نگاه آیت‌الله جوادی‌آملی که در پرتو تفسیر المیزان به صحنه جامعه آوردند این پرچم از چهل سال قبل تاکنون برافراشته است و اکنون تفسیر تسنیم تا حدود هشتاد جلد فضای جامعه را به عنوان ثمره حیات طیبه روشن و منور کرده است.

وی خاطرنشان کرد: این همایش کاری سترگ بوده که عرصه فرهنگی را در جامعه اسلامی ایجاد کرده و در سطح ملی زمینه گسترش و تعمیق رابطه قرآن با جامعه ایجاد کرده، ارزشمند است.

جوادی‌آملی ابراز داشت: باید رسالت‌های اجتماعی تفسیر تسنیم را بهتر و بیشتر بشناسیم، مهمترین کاری که در پرتو تفسیر تسنیم ایجاد شد عبارت است از حفظ و صیانت وحی، در داخل و خارج تلاش بود قرآن را از سطح وحی به سطح فکر تنزل بدهند که خداوند در سوره مدثر اشاره کرده قرآن سخن الهی است که برای بشر و عالمیان است.

وی تأکید کرد: اگر وحی را اندازه فکر بشر بخواهیم تنزل دهیم بزرگترین ظلم به بشریت است امروز مسیحیت از جریان وحی خارج شده است.

وی با بیان اینکه کسانی که قرآن و وحی را به عنوان جهان‌بینی پیامبر توصیف و وحی را دولایه می‌دانستند درصدد بودند تا قرآن را مصادره کنند و از جایگاه وحی به اندازه فکر بشر تنزل ببخشند، اضافه کرد: بزرگترین کاری که آیت‌الله جوادی‌آملی انجام داد این بود که موقعیت وحی را در جایگاه اصیل خود حفظ کرد و کتابی به عنوان الوحی و النبوه در مقابل شبهه‌ای که اندیشمندان را هم درگیر کرده، نوشتند.

فرزند آیت‌الله جوادی‌آملی گفت: حتی یک واو قرآن هم از بشر نیست و این منبع وحیانی در اختیار جامعه و نظام اسلامی بوده و این همایش‌ها در جهت تفکر و تثبیت صیانت قرآنی است.

وی اظهار کرد: رسالت دیگری که در تفسیر تسنیم مشاهده می‌کنیم این است که باید با قرآن مواجهه علمی صورت گیرد، باید بدانیم اگرچه قرآن کلام خدا و بیان هدایتی است اما معنایش این نیست که از عمق علوم خالی باشد، آیت‌الله جوادی‌آملی با تمام علوم و اندوخته‌های خویش به خدمت قرآن رفت و آن را با زبان علم به جامعه جهانی معرفی کرد.

جوادی‌آملی افزود: رسالت اجتماعی دیگر از تفسیر تسنیم احیای عقل است که پرچم عقلانیت وحیانی به برکت قرآن در دستان آیت‌الله جوادی‌آملی است.

وی اظهار کرد: یکی از بهترین دستاوردهای اندیشه‌های آیت‌الله جوادی‌آملی این است که قرآن و عترت را اگر نشناسیم به مرگ جاهلیت مردیم و عترت طاهره و قرآن هر دو میزان هستند.

انتهای پیام/