حیرت می‌کنم برخی در سنین کهولت وارد میدان انتخابات ریاست جمهوری می‌شوند

  • شناسه خبر: 271
حیرت می‌کنم برخی در سنین کهولت وارد میدان انتخابات ریاست جمهوری می‌شوند

حیرت می‌کنم برخی در سنین کهولت وارد میدان انتخابات ریاست جمهوری می‌شوند در ادامه دعوت کاندیداهای ریاست جمهوری به دانشگاه شهید چمران اهواز توسط انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه روز گذشته صادق واعظ زاده در جمع دانشجویان حضور شد. به گزارش روراستی به نقل از خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، واعظ زاده در ابتدا با بیان […]

images

حیرت می‌کنم برخی در سنین کهولت وارد میدان انتخابات ریاست جمهوری می‌شوند
در ادامه دعوت کاندیداهای ریاست جمهوری به دانشگاه شهید چمران اهواز توسط انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه روز گذشته صادق واعظ زاده در جمع دانشجویان حضور شد.
به گزارش روراستی Untitled_1به نقل از خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، واعظ زاده در ابتدا با بیان اینکه جمع های دانشجویی برای من بسیار آشناست، گفت: در تمام دوران جوانی ام اشتیاق به فعالیتهای اجتماعی داشته ام و اینکه به هر سوال و انتقادی که از من داشته باشید با کمال طیب خاطر جواب می‌دهم اما یاد آور میشوم که تن من به سیاست خورده است.

این کاندیدای ریاست جمهوری در ادامه با بیان این مطلب که  “من معتقدم نیروی اصلی پیش برنده اجتماع و بویژه در جوامعی که جمعیت آن جوان است”، افزود: جامعه ما که متوسط جمعیت جامعه 29 سال است، جوانان هستند و این یک واقعیت است که موتور پیشرفت جامعه جوانان هستند، این حرف رهبری است. پیشرفت برای جامعه ما شرط بقاست اگر جامعه ما که هنوز جامعه جوانی است سریع پیشرفت نکند و رقبای خود را پشت سر نگذارد انقلاب ما و عزت ایران شرط بقا ندارد. اولین شرط پیشرفت سریع سرمایه معنوی است.سرمایه معنوی و انسانی ما بی نظیر است.همه چیز برای پیشرفت سریع آماده است و نکته بعد اینکه متاسفانه تقریبا هیچ چیز سرجای خودش نیست.

رئیس اسبق بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: من هم گاهی اوقات مثل شما خیلی عصبانی می‌شوم؛ از کمبود هاو اشتباهات، از مسئولان، از ندانم کاری ها، از مدیران. اما نباید سیاه نمایی کنیم.
وی افزود: کسانی آمده اند خدماتی کرده‌اند ولی اشتباهات و کم کاری هایی هم بوده است، سعی و خطا کرده ایم. یک روز سازمان برنامه ریزی ایجاد کردیم، یک روز معاونت برنامه ریزی رو وزارت راهبردی کردیم و هنوز هم میبینیم که درست نیست و باید یک کار دیگر بکنیم. ما باید یک نقشه کلان برای کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به این موضوع که “ما در خوزستان که یک سرزمین با منابع فراوان و مردم پرتلاشی است چیزی کم نداریم و همه چیز داریم”، گفت: اما تدبیر و برنامه علمی و مدیریت صالح و امین و پابرجا نداریم، تغییر و تحولات مدیریتی در این استان بیش از جاهای دیگر ایران است. البته نمی‌خواهم بگویم که وضع کشور آنقدر بد است که نمی‌شود برای آن کاری کرد.

وی ادامه داد: من یک دوره 6 ماهه عادی سازی دارم که شایسته گزینی می کنیم و مدیران برجسته را در هر حوزه منصوب می کنیم. من باند و گروه ندارم و با تمام نیروهای امین و قوی میتوانم کار کنم. من اگر معاون گذاشتم عوضش نمی‌کنم بلکه کمکش می‌کنم، درستش می‌کنم.

استاد گروه قدرت دانشکده مهندسی برق دانشگاه تهران در ادامه با بیان این مطلب که “با جار و جنجال ها و دعواهای سیاسی کشور پیشرفت نمی‌کند”، گفت:  ریاست جمهوری به رئیس مجلس فحش داده اون هم جوابش داده است. این ممکن است دل ما را خنک کند اما کشور این جوری جلو نمی‌رود. کشور با تدبیر و آرامش سیاسی جلو می‌رود. من معتقد نیستم که در کشور خفقان ایجاد کنیم. جار و جنجال سیاسی لازمه دموکراسی است؛ من حتی نمی‌خواهم بگویم نمک دموکراسی است بلکه در دموکراسی باید اینها باشد و این وقتی امکان پذیر است که دولت مستقل باشد.

وی افزود: من آدم مستقلی هستم؛ از هر آدم اصولگرایی خودم را اصولی‌تر میدانم و من نه به اصلاح و اصلاحات بلکه به تحول معتقدم. بنده در حد توانم خدمت خواهم کرد و نقص هم در کارم خواهد بود و دیگران بیایند نقد کنند.

در ادامه واعظ زاده با بیان این مطلب که “من آمده‌ام خط کشور را ببرم روی عدالت و پیشرفت”، به تبیین این دو شاخص پرداخت و گفت: عدالتی که ما هنوز تعریف درستی از آن نداریم. تعریف من از عدالت این است که هر چیز را در جای خودش قرار دهیم. در درجه اول نیروی انسانی را در جای خودش بگذاریم و شایسته گزینی کنیم و جوان را به میدان بیاوریم. جوانان فقط مال میتینگ‌های انتخاباتی نیستند. نباید فقط از شور جوانان استفاده کرد؛ شعور و جسارت فکری جوان مهم ترین چیز است.

وی ادامه داد: من حیرت میکنم که برخی دوستان در سنین کهولت وارد میدان می‌شوند. در دنیا مقامات عالی سنشان بین40 تا 50 است.

اما در ادامه این برنامه دانشجویان سوالات خود را با وی در میان گذاشتند:

سوال:به صورت کوتاه برنامه خود را در حوزه روابط بین الملل و به خصوص رابطه با آمریکا مطرح کنید؟
جواب: در همه حوزه ها برنامه ما تهیه و تدوین شده است و بعد از اعلام نظر شورای نگهبان در اختیار همه قرار خواهد گرفت. در حوزه روابط بین الملل سیاست بسیار روشنی داریم. من معتقدم ایران برای اولین بار در دنیا تئوری بازدارندگی هسته ای را عوض کرد. این تئوری این بود که اگر کشوری در معرض تهاجم هسته ای قرار دارد این کشور به دنبال سلاح هسته ای است. ایران در معرض تهاجم یک قدرت هسته ای مثل اسرائیل قرار دارد بنابراین هرچه بگوید که ما دنبال سلاح هسته ای نیستیم می‌گویند بر اساس این تئوری شما به دنبال سلاح هسته ای هستید. اما ما نشان داده ایم که با اتکا به سرمایه های معنوی و مقاومت مردمی و نیروهای مسلح خود بدون احتیاج به سلاح هسته ای قدرت بازدارندگی پیدا کرده ایم. یعنی برای کشورهای بزرگ تهاجم به ایران بسیار پر هزینه است. این نظریه ایست که ما بدان رسیده ایم و من منادی آن هستم. ما به دنبال سلاح هسته ای نیستیم و با این قدرت بازدارندگی با قدرت های متخاصم مواجه میکنیم.

سیاست خارجی ما بازدارندگی غیرهسته‌ای است و برای این منظور باید انسجام داخلی حفظ شود، اقتصاد ما قدرتمند باشد و از مناقشات سیاسی پرهیز کنیم. من معتقدم که اقتصاد و سیاست خارجی مرتبط با هم هستند و یک اشکال ما این است که این دو را از هم جدا میکنیم.

من برای سیاست خارجه 2 پیشنهاد دارم:
1- من یک دیالوگ نخبگانی با آمریکا راه می اندازم که نخبگان ما با نخبگان آمریکا، روحانیون ما با روحانیون آنها و فیلسوفان ما با فیلسوفان آنها و … تعامل داشته باشند این یک گفتگوی سازنده است و تخاصمی نیست. بیس مشترک بین ما و امریکا بیس علمی است.

2- پیشنهاد من این است که دولت ایران با دولت آمریکا یک مباحثه چالشی را آغاز خواهد کرد. امریکا با قطع رابطه با ایران وارد فاز تخاصم شد.این دیالوگ چالشی برای این است که مطمئن شویم که آمریکا از فاز تخاصم خارج شده است و اگر اینچنین شد ما وارد گفتگوی انتقادی با آمریکا می‌شویم.

سوال:با توجه به حضور شما در شورای انقلاب فرهنگی، توجیه و توضیح شما در مورد جلو انداختن زمان امتحانات دانشجویان چیست؟ آیا این کار توهین به جامعه مقدس دانشجویان به شمار نمی آید؟
جواب: منم مثل شما در حیرتم و دوستان مسئول ما در وزارت علوم چه می‌شد که امتحانات را در تیرماه قرار می‌دادند.

سوال: چرا شورای انقلاب فرهنگی جلوی آن را نگرفت؟
جواب : من این تقاضا را در حضور مقامات ارشد نظام مطرح کردم. من عمیقا معتقدم که این کار فضای انتخاباتی ما را هم از نظر شور و نشاط و هم از نظر کیفیت تضعیف خواهد کرد.

سوال:اقای دکتر با توجه به اینکه شما مسئول بنیاد نخبگان بودید الان وضعیت نخبگان اسف بار است. پدیده فرار مغزها خیلی در کشور شایع شده است؟
جواب:من قبول دارم. ما با مهاجرت غیر طبیعی نخبگان مواجهیم و یک مسئله بزرگتر میل به مهاجرت است که به این دلیل است که ما شرایط مساعد را فراهم نکرده ایم.

سوال: آیا احتمال دارد که شما به نفع کسی خصوصا اینکه شما در مجمع تشخیص مصلحت نظام هستید به نفع  اقای هاشمی رفسنجانی کنار بروید؟
جواب: اصلا این در دیدگاه من نیست. من یک دیدگاه روشن داشتم که بیایم و آن را تحقق بخشم و اگر من در نامزد های احتمالی این را میدیدم نامزد نمی‌شدم. با تمام احترامی که برای رقبایم قائل هستم تصمیم ندارم که به نفع کسی کنار بروم. من مستقل هستم البته اگر کسی پیشنهاد ائتلاف بدهد من استقبال می‌کنم. دو نفراز نامزدهای محترم به من تقاضای ائتلاف دادند ولی من فکرنمی‌کنم که مناسب باشد.

سوال: لطفا موضعتان را در مورد اتفاقات سال 88 بیان کنید؟
جواب:د ر مورد انتخابات 88 ریشه مسائل قبل از انتخابات شروع شد. بد اخلاقی‌ها و اشتباهات قبل از انتخابات شروع شد. و این اشکالات با پایان یافتن انتخابات تمام نشد و اشتباهات بزرگتری بعد از انتخابات ایجاد شد و متاسفانه همه کشور ضرر کردند. من ادم سیاسی هستم اما ادمی نبودم که هرروز پشت تریبون و در هر حوزه ای اظهارنظر کنم. من جایی اظهار نظر کردم که لازم بوده و مواضع من آنجا مشخص است و قابل مراجعه است.

برچسب ها:
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روراستی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :