مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان گفت: حفظ پوشش گیاهی باغات پسته در ماههای گرم سال موجب کاهش آفتابسوختگی محصول می شود که اگر باغ کمتر تیلر خورده باشد موجب میشود رطوبت بالا و انعکاس نور کمتر شود.
به گزارش روراستی، حاجعبداللهی در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار داشت: یکی از مواردی که باغات پسته هرساله با آن درگیر هستند مشکل آفتابسوختگی است که از جمله خساراتیست که در بعضی سالها به باغات وارد میشود و تا حدود یک چهارم پسته در بعضی سالها دچار خسارت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان بیان داشت: آفتابسوختگی موجب پوکی پسته و پایین بودن وزن مغز میشود که در نهایت موجب کاهش عملکرد میشود و ما هر سال با توجه به تغییرات جوی که ایجاد شده دچار آفتابسوختگیهای بیشتری در باغات میشویم.
وی با اشاره به بعضی روشها برای جلوگیری و همچنین کاهش آفتابسوختگی، حفظ پوشش گیاهی در ماههای گرم سال را ذکر کرد که اگر باغ کمتر تیلر خورده باشد موجب میشود رطوبت بالا و انعکاس نور کمتر شود و موجب میشود آفتاب سوختگی کمتر شود.
حاجعبداللهی ادامه داد: آبیاری منظم و به موقع باغات، استفاده از روشهای تغذیهای مناسب و به خصوص جلوگیری از کمبود کلسیم در کاهش آفتابسوختگی مؤثر بوده و انجام هرس با فرم مناسب به گونهای که میوهها نزدیک زمین نباشند و داخل تاج درخت باشند میتواند در کاهش آفتابسوختگی مؤثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: کنترل و مبارزه به موقع و درست با آفات و بیماریها همچنین مبارزه با شوری روش دیگر مقابله با آفتابسوختگی است؛ در بعضی مواقع شوری موجب میشود بخشی از زمین به حالت سفیدی در آید و این حالت سفیدی سبب انعکاس نور شود میوه، هم بر اثر در معرض خورشیدبودن نور دریافت میکند هم انعکاس نور از خاک شور، که در نتیجه موجب میشود دو برابر نور دریافت کند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با تأکید بر خودداری از سمپاشی و محلولپاشی در ساعات گرم روز، تصریح کرد: اگر این کار در ساعت گرم انجام شود موجب تشدید عارضه آفتابسوختگی میشود.
وی ابراز داشت: اصلاح بافت خاک در کاهش این عارضه اثرگذار است، هرچه بافت خاک سبکتر باشد آفتابسوختگی بیشتر و اگر خاک بتواند آب بیشتری نگه دارد این عارضه کمتر خواهد بود، اگر بعضی عناصر شیمیایی مانند پتاسیم و کلسیم در اوسط خردادماه محلولپاشی آنها انجام شده باشد کاهش آفتاب سوختگی را خواهیم داشت.
حاجعبداللهی اظهار کرد: یک روش نوین که در دنیا باب شده و به سرعت گسترس پیدا میکند؛ ایجاد سایبان در باغات است که موجب پایین آمدن شدت نور و کاهش دما میشود و آفتابسوختگی را کمتر میکند.
انتهای پیام/